Få rätt rådgivning från en erfaren advokat i Solna

När man står inför en situation där ett förhållande tar slut, kan det vara en kämpig och svår period. Istället för att hamna i en konfliktfylld bodelningssituation är det klokt att överväga att ta hjälp av en kompetent advokat i Solna.

Att se tillbaka fyra år i tiden, då Peter och Karin först träffades under en minnesvärd midsommarfest, ger en känsla av kärlek vid första ögonkastet. Men nu, efter dessa år av gemenskap, har deras samboliv kommit till en ände. Den en gång närvarande förståelsen och ömheten har bleknat bort, ersatt av tystnad och högljudda ordväxlingar när de faktiskt kommunicerar.

Peter har funnit en ny partner och Karin reagerar genom att försöka återta allt de tillsammans skaffat. Till en början tillåter Peter detta, men hans tålamod sinar och han beslutar sig för att anlita en skicklig advokat i Solna. En advokat som har full insikt i sambolagens bestämmelser – något som Peter själv känner sig osäker omkring.

Hur en erfaren advokat gjorde skillnad

Karin står inte stilla utan tar också beslutet att anlita en advokat för att stödja henne i situationen. Lagens gång tar sin tid och till sist delas ägodelarna enligt de befintliga bestämmelserna. Detta blir verklighet då paret inte har något skriftligt avtal och har inte heller sparat några kvitton från de gemensamma inköpen under deras tid som sambos.

I slutändan får Karin mer än vad Peter anser vara rättvist, men inte exakt vad hon hade tänkt sig. På många sätt når de ändå en acceptabel lösning. Samtidigt har Peter och hans nya partner diskuterat sin situation med advokaten och bestämt sig för att hantera sitt framtida samboförhållande på ett annat sätt. Genom att noggrant spara kvitton och dokumentera varje gemensamt inköp strävar de efter att undvika att hamna i en liknande situation igen.

För mer information samt tips för dig om advokatfirma kan du hitta på webbplats: arenastadensadvokatfirma.se