Välj rätt hemstädning i Stockholm

Om man ska anlita hemstädning i Stockholm, kan det vara bra att känna till vilka företag som finns och vilka tjänster de erbjuder samt villkor för anställda.

Man kan behöva hemstädning både tillfälligt och löpande. Det är då viktigt att man väljer ett företag som både har anställda som gör ett bra jobb och samtidigt jobbar under villkor som gör att de får en skälig lön, samtidigt som de är kollektivt anslutna så de är medvetna om sina rättigheter.

Att anlita så kallad svart städhjälp är inte tillåtet – man kan tycka att man får ett bra slutresultat till ett bra pris, men man vet aldrig hur företaget drivs under huven. Den som är anställd kan ha dåliga villkor och jobba under tvivelaktiga omständigheter med alldeles för låg lön.

För den som letar efter komplett hemstädning i Stockholm

Tar man sig tid att göra sin research så kommer man hitta seriösa företag som erbjuder komplett hemstädning i Stockholm, ofta med olika paket att välja mellan, som har lång erfarenhet av yrket och som följer de riktlinjer som branschorganisationerna förespråkar.

Att undersöka detaljerna kring ett städföretag innan man anlitar dem, kan ge mycket matnyttig information som gör att man vet om det är en samarbetspartner att räkna med i framtiden. Kika gärna på om det företag du är nyfiken på är anslutet till någon organisation som till exempel Almega eller Städföretagen.

Hemstädning sedd ur flera infallsvinklar

Förutom att man som kund vill vara säker på att det råder schysta arbetsvillkor hos den firma man anlitar för hemstädning, är det också bra om man kan konstatera att det används bra rengöringsmedel som är godkända, miljövänliga och allergivänliga. Både för att de skapar ett bra resultat och för att de som använder dem inte ska påverkas negativt och givetvis för vår miljö.

När en städfirma tar ovanstående på allvar vet man att man har med en seriös och pålitlig aktör att göra och då är det mycket lättare att välja ut den man vill ska utföra hemstädning. Nästa steg är att ta kontakt med företaget, vilket ofta går att göra via ett kontaktformulär, e-post eller via telefon.

Har det blivit dags att boka hemstädning?

När ni tar kontakt med en städfirma som ska utföra hemstädning, var tydliga med vad som ska utföras och hur stor yta som ska städas. Då kommer det bli lättare för städfirman att ge ett prisförslag. Glöm inte att uppge om det rör sig om enstaka uppdrag eller om ni vill ha ett löpande kontrakt. Kom sedan överens med städfirman om när avtalet ska träda i kraft.

Avslutningsvis kan man konstatera att det lönar sig att lägga lite tid på att undersöka och jämföra olika städfirmor innan man anlitar hemstädning i Stockholm. Att veta att man tar hjälp av ett seriöst företag med bra villkor för sina anställda och som använder bra produkter, bidrar till att man sponsrar ett bra företags- och arbetsklimat och dessutom bidrar till en renare miljö, samtidigt som man får ett rent hem.