Slutet på kärleken

Det är minst sagt komplicerat att komma in i en vårdnadstvist. Bråk uppstår, med den man en gång älskat. För att inte barnet ska komma för mycket i kläm behöver man sköta det på ett bra sätt.

Ni hade det, allt. Ni – er lilla familj, ute i villan med en stor trädgård. Barnen som lekte tillsammans, ni var en familj. Som man brukar säga, en riktigt Svenssonliv, två barn, Volvo och villa, det var bara hunden som fattades. Hade familjen blivit bättre av hunden? Eller hade det ändå blivit samma avslut? Som för många andra par tog kärleken slut. Det var inte bara kärleken som tog slut, även tålamodet med varandra. Dagarna bestod i bråk och tjafs. Barnen försökte stänga in sig på rummet med högt ljud för att slippa höra. Samvetet slog hårt till när man vet hur jobbigt det var för barnen. Detta kommer vi aldrig lösa.

Hur går man tillväga?

När ni är i det läget så börja med att ta hjälp av familjerätten. Detta är något varenda kommun erbjuder. De hjälper till att medla mellan er. Räcker inte det kan ni även behöva rådgivning inför vårdnadstvist. Att vara i det läget är aldrig kul. Det viktigaste är att det blir bra för barnen och er. Går det så långt som till domstolen tar man hänsyn till barnets åsikter, om det är gammalt nog att framföra dem. Det finns olika anledningar till varför man inte kan ha delad vårdnad, men man strävar efter det. Ett barn har rätt till båda sina föräldrar.