Familjefotografering ger ett fint minne

Tiden går ständigt framåt och detta är ett faktum som vi alla får acceptera och som inte går att göra något år. Att vi alla åldras är ett definitivt faktum och det som ofta är ett problem i detta är att vi inte tar tillvara på den tid vi har tillsammans. Det vill säga; vi tar för givet att ingenting ska ändras och vi tar varandra för givna – särskilt sett till släkt, vänner och familj – och då något förändras så är detta lite av ett dråpslag. På fler än ett sätt. Att någon nära anhörig går bort är naturligtvis fruktansvärt och tyvärr något som vi alla kommer att tvingas uppleva.

Viktigt är att man vårdar minnet av denne person och det är här som många får ångra sig. minnet är nämligen ett ytterst opålitligt vittne och det är ingenting som man på något sätt luta sig mot. Kort sagt; det kan vara svårt att komma ihåg storheten hos vissa personer som tidigare stått en nära – det kan vara svårt att minnas hur de såg ut, hur de luktade och hur e var – och här kan faktiskt ett fotografi vara en bra vän i allt detta. Det vill säga; ofta kan ett foto vara det som får minnet att vakna och där man plötsligt kommer ihåg saker man trott sig ha glömt.

Ett minne för livet

Rådet vi kan ge här är följande: ta tillvara på den tid ni har tillsammans och genomför en familjefotografering. Är ni en stor familj i Stockholm så se till att samla alla – från mormor, farmor, mamma, pappa, barnbarn och så vidare – och besök en fotograf för en familjefotografering. En familjefotografering är en typisk sådan sak som man ångrar att man inte gjort och även om en sådan kan kännas som ett stort projekt under de timmar den sker så kommer det att vara värt det i framtiden. Kort och gott – en familjefotografering i Stockholm handlar om ett par timmars slit för att få ett minne för livet och det är något som man aldrig kommer att ångra.

Att man idag minns allting och kommer ihåg hur alla ser ut är ingen garanti för att man ska göra detta även i framtiden. Som sagt: minnet är ett ganska opålitligt vittne och därför är en familjefotografering något som verkligen rekommenderas – oavsett om man bor i Stockholm eller i någon annan stad i Sverige.